Akademie Bílí Tygři Liberec

<i>”Jsem rád, že jsme to zvládli…“</i>,

Date of publication Author Lukáš Rejmon

Pro libereckého brankáře Filipa Šindeláře bylo dnešní utkání teprve třetím extraligovým zápasem v kariéře a nakonec z toho byla také první výhra: ”Jsem rád, že jsme to zvládli…“, dodal s plachým úsměvem.

Kromě prvního vítezství se ale také tento brankář, který je v Liberci na střídavý start z Mladé Boleslavi, stal navíc hrdinou utkání. Radost mu mohla zkazit snad pouze třetí branka v samotném závěru, kdy pardubičtí hokejisté vrhli všechny své síly do útoku. Naštěstí se jim tímto gólem podařilo pouze zkorigovat stav. Po závěrečné siréně si tak mohl tento sympatický brankář notně oddechnout a pořádně vychutnat svou velkou radost z prvního extraligového vítězství v kariéře. Sám k tomu skromně poznamenal: ”Já bych chtěl hlavně pochválit hráče, protože hrají skvěle a já jsem se tak s nimi jenom svezl.“ Závěrem ještě dodal, že ho moc těší, že dostal svou šanci, v kterou před sezónou ani nedoufal: ”Myslel jsem si, že tu žádnou šanci nedostanu!” Ve Zlíně zřejmě počet vítězných zápasů nerozšíří, jelikož by měl dle dohody hájit branku mateřského oddílu ze středních Čech: “Zítra bych měl odchytat zápas v Mladé Boleslavi,” upřesnil na závěr a zmizel v kabině.

Důležitým momentem bylo určitě vstřelení branky při vlastním oslabení. Té dosáhl slovenský forvard ve službách Tygrů Andrej Podkonický: ”Hráli jsme oslabení, viděl jsem, že to Píša bude dávat středem, jednou už mu to totiž stejně tak vyšlo, tak jsem tam najel, vypíchl puk, chvíli si počkal až Jáno sjede na druhou stranu a vystřelil. Naštěstí to tam spadlo.” Podobná branka však padla i na druhé straně: ”Určitě, tam Tomajec (pozn. redakce Jan Tomajko) vjel do rýhy, upadl a Sýkora to dal pěkně pod lapačku.”

Z prohry byl velmi rozladěn hostující brankář Ján Lašák: ”Prohráli jsme o jeden gól, Liberci se velmi vyplatilo, že se tlačili do brány, já jsem ty puky neviděl a oni je doráželi.” Druhou branku domácích dal bývalý Lašákův spoluhráč ze Zvolena Andrej Podkonický. Pardubický brankář si však nemyslí, že by toto hrálo nějakou významnou roli: ”To není důležité, jestli hráč brankáře zná, či nezná. Hraje se o extraligové body, a tak si nikdo nedovolí žádné frajeřinky!” dodal na závěr a zmizel za dveřmi kabiny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení